5 tips voor een absoluut kwijlende sixpack

Niets zegt meer sexy dan gescheurde, gebeitelde buikspieren. Het sixpack is waarschijnlijk het meest gewilde resultaat op de reis van een man naar fysieke perfectie. Voor beter of slechter, deze fixatie is de heilige graal die over de hele wereld wordt nagestreefd door de moderne man. Maar deze perfect gebeeldhouwde look is velen ontgaan.

Kwijlwaardige sixpack-tips
Het gaat niet alleen om van de bank af komen en naar de sportschool gaan. Het gaat niet om het doen van een miljoen crunches en sit-ups.

Om je buik strakker te maken en van de bierbuik af te komen, is het essentieel om de juiste strategieën te volgen en een goed trainingsregime te hebben.

Dus of je nu nieuw bent op het gebied van fysieke fitheid en net de sportschoolmicrobe hebt opgelopen, of al jaren zonder succes hebt gesport, hier is wat je moet weten over hoe je het felbegeerde sixpack kunt bereiken.

1. Versterking van je kern
We weten allemaal dat core-oefeningen goed voor je zijn, maar veel mensen realiseren zich niet dat hun fitnessregime vaak de goede core-workouts mist die essentieel zijn voor je buikspieren. Je kunt dure sportschoollidmaatschappen omzeilen en aan je kern werken met wat eenvoudige apparatuur thuis.

Voor een versnipperde gebeeldhouwde look, moet je je rectus abdominis trainen – de spier die van net onder onze rib naar het schaambeen loopt, en alle aangrenzende spieren inclusief schuine, transversale abdominis en de kern. Een goede kerntraining zal deze spieren versterken en helpen de wasbordbuikspieren van je dromen vorm te geven.

Tips voor een absoluut kwijlende sixpack2. Schoon eten
Naast een goede core workout moet je je eetpatroon opschonen. Het gaat niet alleen om het tellen van calorieën. Niet alle calorieën zijn gelijk gemaakt en geen enkele hoeveelheid lichaamsbeweging kan de effecten van een slecht dieet overwinnen.

Het is belangrijk om deel te nemen aan een schoon dieet, bewerkte voedingsmiddelen uit uw dieet te schrappen en ze te vervangen door hele koolhydraten zoals zemelen, quinoa, bruine rijst, fruit en zoete aardappelen.

Volle koolhydraten geven je de energie om je trainingsregime van brandstof te voorzien en helpen je meer calorieën te verbranden. Rijke eiwitten zoals mager vlees, eieren, vis en noten zijn essentieel om te herstellen van trainingen en spieren op te bouwen.

Evenzo helpen goede vetten zoals notenboter, avocado en olijfolie je metabolisme te stimuleren, waardoor je lichaam op zijn beurt de voedingsstoffen kan opnemen die het nodig heeft. Het zoveel mogelijk vermijden van zout helpt ook bij het elimineren van watergewicht en een opgeblazen gevoel.

Maak er een gewoonte van om bewerkte voedingsmiddelen te vervangen door voedingsmiddelen die eiwitten, vezels, gezonde vetten en complexe koolhydraten bevatten.

3. Verlaag dat lichaamsvetpercentage
Voor de meeste mannen heeft vet meestal de neiging zich rond de buik op te hopen. Plaatselijk vet verminderen alleen in bepaalde gebieden is niet mogelijk.

Dit betekent dat je, om de vetlaag die je perfecte sixpack verbergt, te laten smelten, vet uit je hele lichaam moet verwijderen. Gebruik een BMI-calculator voor een schatting of laat hem professioneel testen.

Om vet te verbranden, moet u aërobe activiteiten in uw regime opnemen, zoals HIIT, zwemmen of welke vorm van cardio dan ook, naast een goede kerntraining.

Spieren verbranden meer calorieën en vet tijdens aërobe activiteiten. Goede kernoefeningen zullen de spieren die onder het vet liggen versterken en versterken, meer calorieën en vet verbranden en het gebeeldhouwde gezicht onthullen zodra de buikvetlaag smelt.

Gebruik een BMI-calculator om bij benadering een idee te krijgen of laat een professional een remklauwtest uitvoeren om uw lichaamsvetpercentage te bepalen.

Ook al wordt 18 tot 24% als gezond beschouwd, je zou moeten streven naar ergens onder de 13% lichaamsvet om een sixpack te onthullen.

4. Hydrateren Hydrateren Hydrateren
Dit kan niet genoeg benadrukt worden. Als u elke dag aan het sporten bent, moet u voldoende water drinken om uitdroging te voorkomen. Veel water drinken helpt ook om gifstoffen uit je lichaam te spoelen en minimaliseert een opgeblazen gevoel.

Een opgeblazen gevoel kan je sixpack verbergen. Naast het drinken van de vereiste acht glazen water per dag, moet je ernaar streven om minimaal twee glazen water een uur voor elke training te consumeren en een glas ongeveer een kwartier erna.

Het is ook belangrijk om tijdens je training regelmatig water te drinken. Frisdranken en energiedrankjes dragen bij aan een opgeblazen gevoel en moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Water geneest je lichaam van de slijtage die optreedt tijdens trainingen.

Als je lichaam niet kan genezen na een training, zal het een belemmering vormen voor het bereiken van perfecte buikspieren.

5. Consistentie
Consistentie is de sleutel. Als je eenmaal een routine hebt ontwikkeld, is het essentieel dat je je eraan houdt. Rome is niet op een dag gebouwd en buikspieren die de moeite waard zijn, vereisen toewijding.

Je moet jezelf gemotiveerd houden. Het is een goed idee om een vriend je doelen te laten delen en je gemotiveerd te houden om door te zetten. Maak een inspiratiebord of foto’s op je telefoon om je te inspireren als je gedemotiveerd bent.

Houd jezelf verantwoordelijk voor je training en dieet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *